Kolo, nebo auto? CityQ je obojím

Na první pohled připomíná tohle vozítko automobil, jde ale o elektrokolo, které jezdce perfektně ochrání před rozmary počasí, jezdit s ním lze tedy i za sněhu, deště a silného větru. A vejde se do něj více jak jedna osoba.

Vozidlo má střechu a čtyři kola, uveze dva dospělé, nebo dospělého a dvě děti. Na druhou stranu má ale také pedály, do kterých musíte šlapat, aby se pohybovalo. Dále zde najdete dvoje dveře, díky kterým do vozidla neprší, stejně jako okna, která lze zcela uzavřít. Kolo uveze i náklad, který lze vložit do speciálního prostoru. Kolo se ovládá také pomocí aplikace, která ho umí uzamknout, otevřít, nebo sledovat. Rychlost je omezena na 25 kilometrů v hodině, kolo je vybaveno dvěma bateriemi, jejichž kapacita není známá, umožňují dojezd 70 až 100 kilometrů. Vozidlo váží 70 kilogramů, uveze 300 kilogramů.

“CityQ je kolo s pohodlím automobilu a výhodou kola. Jízdu s ním si vychutnáte, je přátelský k životnímu prostředí s dopadem a felxibilitou elektrokola, ale s možnostmi, pohodlím a technologií auta. Proto říkáme CityQ a auto elektrokolo,” říká zakladatel švédské firmy Morten Rynning. V roce 2021 se bude kolo prodávat v maloobchodě za 160 000 korun, předobjednávky jsou možné za depozit 2600 korun.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one