Cargo sourozenci od Shimana

Pro značku Shimano je letošní rok nejen první ostrou sezonou nového pohonu pro horská elektrokola EP8, ale výrobce si nechce nechat ujet vlak ani v cargo segmentu a speciálních elektrokolech pro rodinnou logistiku, nákupy, dojíždění i volný čas s menším nákladem, případně pro skutečnou cargo dopravu.

Nyní tedy představuje i nově upravené motory pro nákladní elektrokola, jež vycházejí z řad existujících středových motorů. Cargo sourozenci Shimano EP800 a E6100 jsou tedy nyní určeny pro dopravní a pracovní elektrokola či jiné speciální e-biky.

Poznáme je podle žlutého loga přímo na těle motoru. Pochopitelně je zajištěna plná kompatibilita a konektivita v rámci kompletního Shimano systému motor-baterie-ovládání-řazení-brzdy. Cargo motor je připraven na zátěž soupravy až čtvrt tuny. Aby těch 250 kg rozjel z nuly a eventuálně i do kopce, je potřeba vysoký krouťák a síla už od minimálních počátečních otáček pedály. Motor je tedy výkonnější a účinnější právě proto, aby jezdci co nejvíce usnadnil plynulý rozjezd. EP800 je silnější a tišší, uvnitř jeho těla tepe srdce dříve představeného modelu EP8, takže je i stejně subtilní a kompaktní. Model cargo E6100 je zase jemnější, s pozvolnějším rozjezdem a také s o 25 Nm menším krouťákem.

Silnější z cargo dvojčat EP800 je podobný sportovnímu motoru EP8, a to jak designem, tak parametry pro skutečně náročnou jízdu a pořádné vytížení. Chlazení motoru pomocí žebrování a tichý chod jsou jasným důkazem dynamiky a agresivity motoru. Síla 85 Nm je dávkovatelná prostřednictvím obvyklých tří jízdních režimů včetně Walk Assist módu.

Druhý motor E6100 nabízí stejné funkce, ale ve slabším provedení, točivý moment je 60 Nm. Oba motory jsou kompatibilní s aplikací E-Tube od Shimana, takže si každý dokáže upravit projev motoru podle svých představ a potřeb. Systém je kompatibilní s elektronickým řazením Di2 a propojením se zadní nábojovou převodovkou a automatickým řazením, které je ideální pro opakované rozjezdy s nákladem ve městě. Všechny baterie od Shimana lze kombinovat s těmito motory, včetně baterií od výrobců Darfon a Trend Power.

Dostupnost motorů by měla být zajištěna během léta, více informací u zástupce značky Shimano na českém trhu www.paul-lange.cz.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one