Designová elektrokola Vintage Electric míří do terénu

Kalifornská garážovka Vintage Electric se již více než pět let zaměřuje na výrobu elektrokol inspirovaných světem starých motocyklů. Elektrokola této značky jsme měli možnost několikrát vyzkoušet a sami sebe počítáme mezi jejich věrné fanoušky. Zpráva o tom, že Vintage Cycles konečně míří do terénu, nás proto nenechala chladnými.

A skutečně! S novinkou, jež nese trefné označení Rally, míří Vintage Electric ze silnic, chodníků a cyklostezek trochu jiným směrem. Elektrokola inspirovaná designem klasických amerických motocyklů jsou oblíbená především ve městech, kde slouží jako plnohodnotný dopravní prostředek při cestách za prací i zábavou. Novinka, totiž model Rally, o kterém je dnes řeč, je v porovnání se svými sourozenci mnohem všestrannější. Kromě zpevněných povrchů si poradí také s lehkým terénem a jako takový je ideálním parťákem pro dojíždění i volný čas.

Dobře známý recept s ocelovým rámem, zadním nábojovým elektromotorem a bateriemi ukrytými v hliníkovém krytu jen těsně nad středem doplňují nové ingredience. V prvé řadě je to přední odpružená vidlice se zdvihem sníženým na padesát milimetrů, další novinkou jsou zubaté pláště usazené na širokých devětadvacetipalcových ráfcích. Jak jsme u Kaliforňanů zvyklí, s výkonem se ani v tomto případě nešetřilo. Nábojový elektromotor se pyšní sedmi sty padesát watty výkonu a maximální rychlostí pětačtyřicet kilometrů za hodinu.

Jak jsme již naznačili výše, baterie je umístěna v hlavním rámovém trojúhelníku a její kapacita činí necelých deset a půl ampérhodin. Dojezd na jedno nabití osciluje mezi třiceti a devadesáti kilometry podle způsobu využití. Doba nabíjení se pohybuje okolo dvou hodin. K ovládání pohonného systému slouží informační displej umístěný na levé straně řídítek. Jezdci se nabízí hned pět režimů dopomoci vhodných jak do města, tak i do terénu. Více informací najdete na internetových stránkách výrobce na adrese www.vintagelectricbikes.com.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one