Jistota za řídítky gravelu

Test gravel pláště Goodyear Connector Ultimate.

Americký vynálezce Charles Goodyear objevil způsob vulkanizace kaučuku už v roce 1839 a pod jeho jménem o čtyřicet let později jiný Američan založil firmu Goodyear Tire and Rubber Company. Tento světový gumárenský gigant současnosti nabízí také sortiment pro jízdní kola a elektrokola. Otestovali jsme pláště pro gravel, a sice model Connector Ultimate v bezdušové verzi a šířce 40 mm.

DOKONALÝ MIX

Bočnice pláště mají hustotu vláken 120 TPI. Kromě našeho rozměru 40 mm se dodává také šíře 35 mm. Hmotnost širší verze je 460 gramů. Podíváme-li se pozorně na vzorek, všimneme si, že jeho jemná struktura se středovými segmenty je nejhustší na středu běhounu a stará se o svižnou jízdu a dobré odvalování. Dále ke krajům se struktura mění, jemné figury jsou dále od sebe a nakonec přecházejí v masivnější boční výstupy, které podrží v zatáčce. Směs použitá na výrobu pláště je obohacena silikou, konkrétně Dynamic: Silica4 pro zvýšenou přilnavost. Součástí je také vrstva R:SHIELD zabezpečující vyšší ochranu proti defektu. Výrobce udělal s použitím nejmodernější výrobní technologie maximum pro nízkou hmotnost i valivý odpor.

VERDIKT

Nasazení pneumatiky bylo poměrně snadné, pouze pro správné zaskočení patky do ráfku jsme museli nafoukat o něco vyšší tlak, než se ozvalo lupnutí. Gumy jedou perfektně a člověk má opojný pocit rychlé akcelerace, protože střed běhounu prostě jede! Míra elasticity gum je vysoká, dá se experimentovat s tlakem. Po bouřce jsme vyjeli na podmáčené cestičky s kluzkými místy a nutno říct, že vzorek nových pneumatik se bez problémů zakusoval do hlíny a držel. Ve sledování životnosti těchto pneumatik budeme dále pokračovat. Cena jednoho pláště je 1 440 Kč, více informací na www.levelsportkoncept.cz.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one