Luxusní foukání

Vyzkoušeli jsme pumpičku na vidlice a tlumiče Lezyne Shock Drive.

Americká značka Lezyne si od roku 2007 pečlivě buduje renomé prémiového výrobce doplňků pro cyklisty. Ať už jsou to světla, pumpičky nebo nářadí, vše je ve znamení skvělého designu a prvotřídních materiálů. Na elektrokole se takový doplněk vyjímá jako šperk. Tentokrát máme něco, co patří buď do batohu, anebo na čestné místo do dílny, a sice pumpičku na vidlice a tlumiče Lezyne Shock Drive.

Na první pohled je vidět její výjimečný design a zpracování, tedy zlatý elox kombinovaný s černým lakem. Zpracování je skutečně bezchybné včetně hadičky s antracitovým opletením a koncového ventilu. Ručičkový ukazatel tlaku je vsazen do kompozitového obalu, jenž je součástí těla pumpy. Na konci zlaté pístnice je ergonomicky tvarovaná rukojeť dostatečných rozměrů pro oporu při foukání. Rozměry pumpičky jsou kompaktní, a sice délka 25 centimetrů a hmotnost 145 gramů. Do batohu se proto vejde, což kvitujeme při testování elektrokol a ladění odpružení přímo na trailu. Stejně tak ale může být stabilně v dílně.

VERDIKT

Pumpičkou se dá nafoukat tlak až 400 PS, ale je pravda, že takové hodnoty jsme nepotřebovali. Pokud budete pumpičku používat pravidelně a například v dílně nebo při ježdění s kamarády bude v častém zápřahu, nemusíte se bát, že by se těsnění vlivem namáhání a ohřátí zapeklo a poškodilo – právě kvůli eliminaci této vady levnějších výrobků má Lezyne kovové tělo, které se přirozeně ochlazuje. Určitou daní za zmíněné hladké a s největší dokonalostí nalakované kovové díly je jejich klouzání. Když jsme foukali pravou rukou a v levé dlani jsme drželi tělo pumpičky, trochu nám prokluzovala. Někdo doporučuje omotání protiskluzovou páskou, ale to považujeme spíše za extrém. Jestliže pumpa prokluzuje, dá se opřít do dlaně celá přední část i s ukazatelem. Hustilku Lezyne Shock Drive považujeme za šperk v naší redakční dílně a jsme s ní spokojeni. Cena: 1 590 Kč, více na www.levelsportkoncept.cz.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one