Zavolejte si odtah!

Vyzkoušeli jsme navíjecí lanko Kommit neboli Pojď se mnou…

Těch situací je nepočítaně. Máte malé děti, někoho bez elektrokola v partě e-bikerů, kamaráda s vybitou baterkou nebo prostě kohokoli, kdo se potřebuje zaháknout a nechat táhnout. Samonavíjecí lano nové značky Kommit nabízí řešení všeho, co jsme popsali v první větě. Pod sedlem máte uchycenou ani ne 140 gramů vážící krabičku se samonavíjecí cívkou, na které je namotané dva metry dlouhé nylonové lanko. Na konci má oko s pogumováním jako prevenci proti prodření. Konec lana zahákneme za představec anebo pomocí karabiny připneme k řídítkům (nejde-li jednoduše zaháknout za výstupky a profilaci klasického představce). Po zaháknutí se vymotá celá dvoumetrová délka z cívky, lanko se napne a e-biker se silným elektrokolem (anebo prostě jen namakanější biker nebo rodič na dospělém kole) může jednoduše táhnout jezdce, který je zrovna v nouzi a potřebuje pomoc a odtah.

VERDIKT

Domníváme se, že každý rodič, šéf party, vedoucí zájezdu, cyklistický průvodce anebo kdokoli, kdo má odpovědnost za ostatní anebo chce zkrátka pomáhat, najde pro tento vynález využití. Minimálně může praktickou krabičku, která nezabírá prostor, vozit ukrytou v batohu nebo brašničce. Upnutí pod sedlo je snadné a rychlé pomocí silné pásky s kovovou přezkou. Délka lanka dva metry je optimální, i když pochopitelně jízda se zapřaženým nákladem vyžaduje zvýšenou pozornost obou účastníků manévru. Jestliže jezdec vzadu zrychlí, lanko se začne navíjet a je stále napnuté. Pro uvolnění stačí přiblížit se a mechanicky vyháknout oko z taženého bicyklu, lano pustit a nechat navinout. Jednoduché a bez rizika namotání nebo kolize, nechybí výrazná barva a reflexní prvky. Cena: 1 750 Kč, více informací na www.bikeaction.cz.

 

PRO

  • malá, ale užitečná pomůcka
  • utáhne až 120 kg

PROTI

  • komplikovanější zapojení kol a elektrokol se speciálním kokpitem

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one