Na stanicích OMV vyrostly další rychlodobíječky

Společnosti Pražská energetika a OMV v Prostějově otevřely již desátou rychlodobíjecí stanici PREpoint. Do konce roku 2021 nainstaluje PRE dobíjecí stanice u celkem 44 čerpacích stanic OMV. U všech stanic OMV je možné dobíjet elektromobily výkonem 50 kW nebo 75 kW s možností budoucího navýšení až na 150kW.

Řidiči mohou dobíjet své automobily poháněné elektřinou již na deseti rychlodobíjecích stanicích PREpoint instalovaných u sedmi čerpacích stanic OMV. Díky umístění jednotek přímo na čerpacích stanicích navíc mohou během nabíjení využít zázemí OMV k osvěžení a občerstvení. Dobíjecí stanice PREpoint jsou nyní v provozu u čerpacích stanic OMV v Havlíčkově Brodě, Hodoníně, Modřicích, Nýrsku, Prostějově, Přešticích a Příbrami. Na každé zmíněné lokalitě je k dispozici jedna nebo dvě rychlodobíjecí stanice PRE s výkonem 50 kW nebo 75 kW s tím, že výkon některých z nich bude možné dle poptávky a vytíženosti zvýšit v budoucnu až na 150 kW.

 

 

Těchto nových 10 dobíjecích stanic v síti PREpoint je součástí komplexního projektu Páteřní sítě, v němž se Pražská energetika zavázala vybudovat do roku 2022 celkem 125 DC rychlodobíjecích stanic na 103 lokalitách ve všech regionech České republiky. .„V polovině září jsme společně otevřeli první dvě rychlodobíječky PREpoint u čerpací stanice OMV v Příbrami. Díky spolupráci s OMV můžeme zásadním způsobem rozšířit naši síť v místech, která jsou pro majitele elektromobilů vhodná k odpočinku a občerstvení. Pozitivní ohlasy řidičů správnost našeho rozhodnutí jen potvrzují,“ říká Vojtěch Fried, vedoucí oddělení Elektromobilita a Smart City společnosti Pražská energetika.

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one