Nejlehčí elektrokolo na světě? Domestique 1-21 váží jen 8,5 kilogramu

Elektrokolo, které monacká firma HPS vyrobila společně s inženýry Formule, váží stejně jako běžné silniční kolo. Je ale prošpikováno elektronikou.

Elektrokolo totiž obsahuje také tzv. Watt Assist System, který nabízí podporu šlapání. Systém zahrnuje baterii o kapacitě 85 Wh, celkem váží 1,5 kilogramu. Celý systém vyladili k dokonalosti inženýři, kteří pracují pro Formuli 1, kteří se podíleli také na designu tohoto ultralehkého pohonu. „Motor, baterie a elektronika jsou kompaktní, lehké a perfektně integrované do rámu, většinu součástí nevidíte, ale pocítíte je, když jedete,“ říká společnost HPS. Baterie napodobuje váhu i tvar láhve na vodu, je umístěna ve speciálním držáku na láhev na vodu, který byl vyroben ve spolupráci s firmou Elite.

Baterie se nabízejí dvě, ta s kapacitou 193 Wh váží 1,2 kilogramu a poskytuje podporu na tři hodiny, druhá baterie váží 720 gramů, nabízí podporu pro hodinu a půl provozu. Elektrokolo by mělo stát přes 300 000 korun. „Neznáme typického cyklistu, kolo HPS Domestique 1-21 je perfekntí pro ty, kdo chtějí jezdit ve skupinách s přáeli, pro ty, kdo mají rádi extrémní jízdu, a také pro jezdce, kteří chtějí dodržovat režim tréninku a režim odpočinku a věří, že kolo je součástí jejich tréninkového plánu,“ tvrdí HPS.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one