Ve Vídni mohou firmy čerpat dotaci na elektrokolo, až sto tisíc

Už rok běží ve Vídni dotační program, díky kterému mohou firmy čerpat dotaci ve výši až 100 000 korun na nákup nákladního elektrokola. Rok po spuštění programu je ještě třetina prostředků k dispozici.

Doposud využilo tuto dotaci 145 firem, které si koupily 160 nákladních elektrokol. „Díky dotacím na nákladní elektrokola pomáháme vídeňským firmám, aby se přeorientovaly na mobilitu, která je šetrná ke klimatu,“ řekl Jürgen Czernohorszky, vídeňský městský radní pro změny klimatu. V současné době se schvalují dotace na nákladní elektrokola pro dalších sto firem. Na dotace bylo vyčleněno 800 000 EUR, ze kterých zbývá ještě nevyčerpaná třetina.

Podpora činí od 2000 do 4000 Eur v závislosti na nosnosti kola. Menší kola s nosností do 100 kilogramů získají podporu menší, než kola, která mají nosnost více jak 100 kilogramů. O dotaci na  elektrokolo mohou požádat i soukromé osoby, které získají až 1000 Eur. O dotaci doposu požádalo mnoho různých firem, většinou malých až středních. Jako motivaci nejčastěji uvádějí to, že lze s kolem i v centru města snadno zaparkovat.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one