Američtí Pivot Cycles vyrukovali s inovovaným trailbikem Shuttle

Pivot Shuttle, první elektrický trailbike této známé americké značky, spatřil světlo světa před bezmála dvěma lety. Nyní arizonský výrobce představil inovovanou verzi tohoto stroje, která přichází hned s několika podstatnými změnami a vylepšenými. S devětadvacetipalcovými koly a vyšším zdvihem má šanci zaujmout ještě širší bikové publikum.

Ještě předtím, než se podíváme na to, co se za dvě sezony změnilo, připomeňme si, s kým vlastně máme tu čest. Základem inovovaného Pivotu Shuttle zůstává do detailu propracovaný karbonový rám, o pohon se stará středový elektromotor Shimano Steps ve svém nejvyšším provedení. Na svém místě zůstává i vestavěná baterie s kapacitou pět set čtyři watthodin, která je i nadále integrální součástí rámu samotného. Aby rám neztratil nic ze své tuhosti, baterii drží celkem osm šroubů, které je nutné jeden po druhém povolit, pokud chcete baterii vyjmout. Baterii je k vnějšímu ochrannému krytu nově přichycena pomocí praktického rychloupínacího mechanismu.

Novinkou je pak především rozměr zapletených kol. V sériové podobě najdete větší devětadvacetipalcová kola s možností nasazení menších sedmadvacítek, a to až do tří palců maximální šíře pláště. O jeden centimetr povyrostl rovněž celkový zdvih, konkrétně hovoříme o sto šedesáti milimetrech nad kolem předním a sto čtyřiceti milimetrech nad kolem zadním. Mírně přiostřená je také geometrie rámu. Hlavový úhel poklesl o dalšího půl stupně, dosah je nezanedbatelných šest milimetrů kratší, vůbec největší změnou je potom poloha středového složení, které se posunulo o celých patnáct milimetrů výše.

Kromě jiného se změnilo také osazení. K nejvýše postavenému modelu přibyl jeden dostupnější, oba vybavené zapletenými koly DT Swiss a na míru vyladěným vzduchovým odpružením Fox Float. Dražší Pivot Shuttle Race XTR přijíždí s vidlicí Fox 36 Factory Float, tlumičem Fox Factory Float DPX2, čtyřpístkovými kotoučovými brzdami Shimano XT a špičkovou dvanáctirychlostní sadou Shimano XTR v mechanickém provedení. Cenově příznivější provedení nabídne vidlici Fox 36 Performance Float, tlumič Fox Performance Float DPX2, čtyřpístkové kotoučové brzdy Shimano BT-TM520 a sadu Shimano Deore XT s jedenácti převody.


Více o novém Pivotu Shuttle najdete na stránkách výrobce www.pivotcycles.com, případně také na webu českého zastoupení značky www.protocycles.cz.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one