Jaroslav Kulhavý na horském kole Superior

Jaroslav Kulhavý bude závodit na kolech značky Superior.

Olympijský vítěz, mistr světa v cross-country i maratonu Jaroslav Kulhavý, se vrací k závodům s novým partnerem, a sice českou značkou kol Superior. Náš nejúspěšnější biker bude startovat na různých závodech horských kol v Česku i v zahraničí. Uvažuje také o posunu vpřed do nových disciplín, včetně gravelových závodů včetně mistrovství světa. Kromě závodění přináší své bohaté zkušenosti také do vývoje nových modelů kol, což značku Superior rozhodně posílí a profitovat z toho bude celá kopřivnická továrna BIKE FUN International. Zda konstruktéři a designéři značky Superior využijí Jardovy poznatky a zátěžové testy také při vývoji elektrokol, to zatím není jasné. Dá se ale předpokládat, že na nějaké té „elektrice“ se šampion horských kol občas také sveze, neboť e-bike již dávno vyzkoušel.

Produktový manažer značky Superior Petr Lavička je rád, že nejúspěšnější závodník na horských kolech v české historii bude jezdit právě na kolech domácí značky. „Podělí se s námi o své zkušenosti, což nám pomůže v dalším vývoji všech našich platforem. Jarda dokáže otestovat kolo v těch nejtěžších podmínkách jako málokdo na světě a díky tomu umí předat opravdu dobré poznatky, které v rámci vývoje využijeme.“ Jaroslav Kulhavý k tomu dodává: „Těším se na tuto spolupráci a z mého dosavadního dojmu, kdy jsem nejnovější generaci celoodpruženého kola Superior mohl vyzkoušet mezi prvními, se jedná opravdu o kolo na světové úrovni.“

Součástí této „beskydské“ spolupráce je také podpora mladých talentů prostřednictvím závodního týmu Ostra Multicraft Čeladná, o jehož chod se stará právě Jaroslav Kulhavý, který v něm sám působí. Superior tím chce podpořit mladé nadějné cyklisty, a doufejme i budoucí olympijské naděje ze stejného regionu, kde samotná kola vznikají.

Společnost BIKE FUN International s.r.o. založila v roce 2001 skupina holandských investorů a v roce 2020 ji odkoupila společnost ConsilTech, člen českého rodinného holdingu Consillium. BFI vyvíjí a vyrábí všechny typy jízdních kol a elektrokol pod vlastními značkami Superior, Rock Machine a Frappé a také pod značkami řady českých i zahraničních OEM zákazníků, jako jsou Škoda nebo Cortina. Kromě vývoje a výroby kol vlastních značek se zabývá také vývojem elektrického pohonu Sport Drive.

 

 

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one