Lehká a dokonalá ochrana na trailech od značky Giro

Giro uvádí na trh lehkou celoobličejovou přilbu Coalition Spherical, která nabídne pohodlí na celodenních vyjížďkách.

Giro Sport Design, přední světový výrobce v oblasti cyklistiky, uvádí trh Coalition Spherical, lehkou celoobličejovou přilbu, která i přes nízkou hmotnost poskytuje vysokou ochranu. Tato MTB přilba s certifikací ASTM-DH/ NTA a hmotností pouhých 800 gramů ve velikosti M/L poskytuje pokročilou ochranu díky technologii Spherical Technology™ powered by Mips®, která vkládá kluznou plochu s nízkým třením mezi nezávislé vrstvy pěny EPP a EPS navržené tak, aby optimalizovaly zvládání nárazů při vysokých i nízkých rychlostech. Coalition Spherical také představuje nový systém ochrany brady Halo System a novou inovativní technologii pro lepší zvládání nárazů. Přilba Coalition Spherical poskytuje o 11 % účinnější chlazení než přilba GIRO Insurgent Spherical, která je již špičkou ve své kategorii. Coalition Spherical tak dokáže konkurovat ventilačnímu a ochlazovacímu výkonu některých konkurenčních silničních přileb. 25 větracích otvorů spojuje masivní přední nasávací otvory s účinnými zadními otvory pro odvod vzduchu ven z přilby, a to prostřednictvím hlubokého vnitřního kanálu.

 

Stejně jako u mnoha jiných konstrukcí značky Giro se i u modelu Coalition jedna z nejpůsobivějších inovací skrývá uvnitř: systém Halo kombinuje chránič brady s materiálem Pebax® (materiál, který je navržen tak, aby poskytoval dokonalý rozsah pružnosti a tuhosti) a elastomerová pouzdra, která jsou integrována do EPS a absorbují a rozptylují kinetické síly. Výsledkem je přilba, která téměř 2x překonává standardní certifikační testy průhybu chrániče brady. „Jízda na trailu dnes znamená něco jiného: agresivnější terén, výkonnější kola a širší používání e-MTB vytvářejí poptávku po celoobličejové ochraně s celodenním komfortem, když potřebujete šlapat“, řekl produktový designér Giro a bývalý enduro závodník Garrett Tollett. „Zatímco naši jezdci na Rampage a nejnáročnějších DH tratích se budou i nadále spoléhat na model Insurgent, model Coalition jsme navrhli tak, aby splňoval požadavky na lehkou a pohodlnou celoobličejovou přilbu s pokročilou ochranou, která jezdcům umožní v rámci pokračujícího vývoje trailového ježdění dávat stále větší věci a jezdit rychleji.“

 

Kromě ochrany a chladicího výkonu zlepšuje pohodlí jezdce řada funkcí: odvod potu díky výstelkám DryCore™, ochrana proti zápachu díky úpravě Ionic+™, dvě sady odnímatelných lícních výstelek různých tloušťek, které pomáhají doladit správný fit, a intuitivní přezky Fidlock®.  Coalition Spherical nastavuje nový standard pro lehkou celoobličejovou ochranu. Coalition Spherical bude k dostání u autorizovaných prodejců Giro za doporučenou maloobchodní cenu 8 399 Kč / 339,95 EUR. Více na www.progresscycle.cz.

 

Giro Coalition Spherical:

  • hmotnost pouze 800 gramů ve velikosti M/L
  • technologie Spherical Technology™ powered by Mips®
  • systém Halo Chinbar
  • přezka Fidlock®
  • výstelky DryCore™ pro odvod potu z čela
  • dvě sady různě silných lícních výstelek
  • 25 větracích otvorů propojených hlubokým vnitřním kanálem
  • certifikace: CPSC, NTA, ASTM-1952-DH, ASTM-2032-BMX, CE EN1078
  • velikosti: XS/S, M/L, XL/XXL
  • barevná provedení pro ČR/SR: Matte Dark Shark Dune, Matte Black, Matte Metallic Coal/Mineral
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one