Premiéra Prague Bike Festu

Výstaviště Praha a Stromovka ožily prvním ročníkem unikátního festivalu.

Premiéra Prague Bike Festu

Prague Bike Fest, nový koncept zážitkové cyklo akce pro širokou veřejnost, proběhl v sobotu 22. dubna na Výstavišti Praha s velkým úspěchem. Za slunného počasí si návštěvníci užili velkou dávku adrenalinu, desítky workshopů, seznámili se s novinkami na trhu kol a elektrokol, poslechli si řadu zajímavých přednášek nebo si otestovali kola na MTB okruhu. Biketrial show, Prague Bike polo, Big Air show, Flatland show, autogramiády, skills centrum od Ski a Bike Centrum Radotín, BMX pumptrack zóna hlavního partnera festivalu společnosti Sazka, rozhovory se špičkami cyklistiky Leo Königem nebo Ivetou Miculyčovou, to je jen krátký výčet toho, co mohli zažít všichni, kteří zavítali v sobotu do open-air části Výstaviště na bruselskou cestu a přilehlé cyklo stezky. Nejen díky úspěchu celé akce a hojné návštěvnosti se pořadatelé rozhodli již nyní v příštím roce pro rozšíření festivalu na dva dny, a to od 27. do 28. 4. 2024.

Adrenalin i zábava pro všechny

Prague Bike Fest v sobotu přilákal přes tři tisíce návštěvníků a originálnímu cyklo svátku přálo i počasí. Bavit se zde mohl skutečně každý, a to od nejmenších cyklistů, kteří řádili v dětském skills centru od Ski a Bike Centra Radotín nebo na pumptrack zóně společnosti Sazka, přes milovníky adrenalinu, pro které byla připravena show na Big Air osmimetrové rozjezdové rampě se silnou sestavou špiček české bike scény, nebo milovníky kol jako nezbytné součásti životního stylu, až po ty, kdo si přišli bez kola užít relax v prosluněném festivalovém dni, kde samozřejmě nechybělo dobré jídlo i pití.

Cyklo akce roku v kostce:

– Přes 40 vystavovatelů a jejich venkovních exhibic či instalací uvnitř Bike pavilonu (Křižíkův pavilon B), jejichž exhibice nabízely k prohlédnutí, koupi a zejména k praktickému vyzkoušení a testování přímo v areálu PBF kola a cyklistické doplňky všech kategorií i velikostí.
– V rámci testování kol byly návštěvníkům k dispozici všechny typy terénů – od překážek přes terénní okruh pro horská kola přes překážky trialu či BMX až po téměř kilometrový silniční okruh.
– Více než 10 předních českých jezdců v exhibicích, závodech i turnajích.
– Biketrial show Vaška Koláře.
– Big Air show s jezdci Teodorem Kováčem, Danem Milerem, Tomášem Zejdou, Jakubem Venclem, Ondrou Šlézem, Jakubem Hejlem a Michaelou Hájkovou.
– Flatland show Martina Dražila.
– Workshop Vaška Koláře a Honzy Sladkého.
– BMX – Free style.
– Prague Bike polo exhibice i turnaj.
– Prague Bike Fest Night race.
– Všechny exhibiční a závodní disciplíny si mohli návštěvníci sami vyzkoušet, a to bezpečně pod odborným dohledem v rámci mnoha workshopů, které se konaly po celý den.
– Výstavy, filmy, přednášky a workshopy, autogramiády a rozhovory proběhly v hojném počtu v Křižíkově pavilonu B.
– Panelová diskuse na téma: Bezpečnost cyklistů v silničním provozu – cyklisté a motoristé, která proběhla na hlavní stage za účasti Petra Vakoče a Alexandra Klimenta z organizace Dám respekt. Diskuse se zúčastnil i ministr dopravy Martin Kupka. Bezpečnost cyklistů byla na festivalu přítomna i v zastoupení prezentace Besip.
– Beseda s cyklistou a extrémním sportovec Danem Polmanem.
– Přednáška o legendárním etapovém závodu Cape Epic s Michalem Červeným & Kristiánem Hynkem.
– Příští ročník proběhne ve dnech 27. – 28. 4. a bude rozšířen na dva dny.

Více informací na webech www.navystavisti.cz; www.mvp.cz; www.kola-radotin.cz a www.sazka.cz

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one