Užít si traily naplno!

Nový elektrický Neuron:ONfly s pohonem Bosch SX představuje špičkové balení e-MTB inženýringu a nejnovějšího středového motoru Bosch pro ty nejnáročnější milovníky trailů.

Značka Canyon představila zcela novou řadu horských elektrokol Neuron:ONfly založených na univerzalitě a novém pohonném systému Bosch Performance Line SX. Tento nový, loni představený a letos premiérově ve výrobě používaný motor poskytuje točivý moment 55 Nm a špičkový výkon až 600 W. Z plnotučných elektrokol si bere vysoký výkon a tah do kopce a k tomu přidává nízkou hmotnost. Jde o čistokrevný biking, vlastní zapojení jezdce, efektivní využití energie a přirozený projev motoru – to vše je možné díky středovému pohonu Bosch SX. V Canyonu tento motor vzali, vymysleli pro něj adekvátní celoodpružený karbonový s perfektní geometrií a pohonnou jednotku do rámu citlivě a esteticky dokonale integrovali, konkrétně do  celkem 4 různých modelů v cenovém rozpětí od 4 849 do 7 999 Eur.

Kompaktní a výkonný e-bike

Okřídlená věta „to, co do něj vložíš, to také dostaneš zpět“ nebyla nikdy pravdivější než v případě nového Canyonu Neuron:ONfly. Kompaktní motor Bosch SX pracuje s úsilím jezdce a podle kadence a tlaku na pedály a rovněž dle zvoleného režimu pomáhá v jízdě elektrickou podporou. Pro e-bikera to není žádná projížďka v kočáře, protože špičkový výkon motoru přichází až s pořádným záběrem a frekvencí šlapání. Čím větší úsilí, tím větší odměna. Čím víc dáte, tím víc půjde potom řetězem na zadní kolo a nejkratší cestou na trail.

Tailwind Technology je název, který společnost Canyon dala svým elektrokolům s kompaktními motory, díky němuž mají jezdci na kole Neuron:ONfly plně pod kontrolou aktivní a ryze bikerský pocit z jízdy. Tento nový přístup k elektrokolům přináší úsměvy, lehkost a svobodu při objevování nových trailů a najíždění nových stop. Je to klasický e-bike, a přesto jiný v tom, jak je agilní, citlivý a celkově lehký a svižný.

Model Neuron:ONfly stojí uprostřed rodiny Neuron, přičemž Neuron:ON s plným výkonem je volbou pro celodenní dobrodružství v horách, zatímco Neuron je kolo se 100 % lidským pohonem pro ty, kteří chtějí zůstat u tradičních trailových kol.

Silný a tichý Bosch SX

Srdcem tohoto kola je jemně ševelící a takřka neslyšně bzučící motor Bosch SX, který má stejný špičkový výkon jako jeho větší bratr Bosch CX, tedy 600 W. Rozdíl je v točivém momentu. Náš model SX má točivý moment 55 Nm, což znamená, že jezdec musí vynaložit více vlastního úsilí, aby dosáhl maximálních výkonových možností svého e-biku Neuron:ONfly.

Jednou z nejdůležitějších vlastností tohoto motoru je, že modulace se nezvyšuje skokově, ale postupně. Na šotolinových cestách je podpora příjemná, jako byste jeli s větrem v zádech. Když odbočíte na stezku a sprintujete směrem k vrcholu, motor zvýší svůj výkon a skvěle reaguje na podněty od pedálů. Jste to stále vy, ale s daleko lepší kondicí a fyzičkou. Při této euforii se nejde nesmát a neužívat si plnými doušky osvobozující průlet trailem!

Dokonalé a připraveno ke startu

Neuron:ONfly zahajuje novou éru elegantních e-MTB kol s upravenou siluetou a sportovním stylem díky zkrácenému rámu z karbonových vláken, který zůstává stabilní a tuhý při technických sjezdech. Kombinace 29“ kol a 140 mm zdvihu vpředu i vzadu pomáhá kolu proplouvat nerovnostmi a zároveň je konzistentní a efektivní ve stoupáních.  Úhel hlavové trubky 64,5° umožňuje jezdci mít kontrolu nad jízdou ve vysokých rychlostech v lese a dlouhý dosah (460 mm u velikosti M) znamená dostatek prostoru pro pohyb. Když trasa směřuje do kopce, jezdci sedí v neutrální poloze díky úhlu sedla 76,5° pro pohodlné stoupání.

Osvědčené třífázové odpružení Canyon bylo pro model Neuron:ONfly zdokonaleno a poskytuje citlivost, stabilitu i potřebnou progresi. Přidejte širokou škálu velikostí od XS do XL pro jezdce všech postav, a sportovní jízda na elektrokole ještě nikdy nebyla tak lákavá!

Extra energie pro delší jízdy

Neuron:ONfly se dodává s 400Wh baterií PowerTube instalovanou do spodní rámové trubky. Pokud však potřebujete více šťávy, Bosch PowerMore diskrétně přidá dalších 250 Wh v praktickém balení, které se připevní na spodní rámovou trubku a vypadá jako lahev na vodu.

Na tomto kole nebyl opomenut žádný detail. Dokonce i nabíjecí zásuvka byla zkonstruována tak, aby se hladce otevírala stisknutím tlačítka, a navíc poskytuje elektronice dodatečnou ochranu před větrem a deštěm.

Na každém detailu záleží

Díky těmto úpravám je Neuron:ONfly jedním z nejuniverzálnějších elektrokol, která kdy Canyon vyrobil. Po celém rámu jsou rozmístěny chytré ochranné prvky, jako je ochrana proti protočení řídítek anebo chránič spodní trubky a řetězové vzpěry. Dále je zde dokonalá integrace a vnitřní kabeláž, která je vedena PU hadicemi, pevně uchycenými uvnitř rámu, aby nic v kole neťukalo ani nezvonilo.

ConnectModule a aplikací eBike Flow

Neuron:ONfly využívá modul Bosch ConnectModule a aplikaci eBike Flow, aby byl zážitek za řídítky co nejlepší. Pomocí aplikace Bosch si mohou jezdci nastavit motor přesně podle svých představ, stahovat aktualizace a dolaďovat své preference tak, aby vyhovovaly jejich jízdnímu stylu. Aplikace také přidávají další úroveň zabezpečení pomocí digitálního zámku. Pokud svůj Neuron:ONfly vypnete, automaticky se aktivuje alarm. Při sebemenším pohybu vydá varovný zvuk, který odradí potenciální zloděje. Pokud se váš Neuron:ONfly výrazně pohne, systém vás na to okamžitě upozorní na vašem chytrém telefonu. Automaticky se aktivuje funkce sledování, která vám umožní sledovat polohu vašeho kola v přímém přenosu prostřednictvím aplikace eBike Flow. To je zabezpečení z říše snů!


Řada Neuron:ONfly čítá celkem čtyři modely:

CF LTD: Nejvyšší model Canyon Neuron:ONfly CF LTD je vybaven 12rychlostní převodovkou SRAM Eagle XX AXS, 140mm tlumičem FOX Float Factory a 140mm vidlicí FOX 34 Factory (obojí je se zdvihem 130 mm u rámů ve velikosti XS), 4pístkovými brzdami SRAM Code Ultimate Stealth, baterií Bosch Performance Line SX s Compact PowerTube, teleskopickou sedlovkou a dalšími doplňky s celkovou hmotností 19,1 kg. Cena modelu Neuron:ONfly CF LTD je 7 900 Eur.

CF 9: Canyon Neuron:ONfly CF 9 přichází s působivou konstrukcí, má 140mm vidlici RockShox Pike Ultimate a 140mm tlumič RockShox Deluxe Select+ (obojí zmenšeno na 130 mm u rámů XS). Dvanáctirychlostní převodovka SRAM Eagle XX AXS je spojena s koly DT Swiss HX1700 LS a brzdami SRAM Code Silver Stealth. Model CF9 je k dispozici v barvě Space Gray, váží 19,9 kg a stojí 6 999 Eur.

CF 8: Canyon Neuron:ONfly CF 8 se specifikací FOX a Shimano má 140mm vidlici FOX 34 Performance a 140mm tlumič FOX Float Performance (oba zdvihy 130 mm u rámů XS), které se starají o odpružení. Brzdy a pohon XT pomáhají jezdci zrychlovat a zpomalovat, zatímco teleskop a kokpit Canyon mu umožňují mít vše pod kontrolou. Model CF 8 váží 19,6 kg, dodává se v barvě Space Gray nebo Dystopian Green a stojí 5 599 Eur.

CF 7: Nejdostupnějším modelem je Canyon Neuron:ONfly CF7, který nabízí rovnováhu mezi výkonem a cenou díky solidnímu pohonu Shimano Deore a brzdám SRAM Code R. O odpružení se stará 140mm tlumič RockShox Pike Base a 140mm tlumič RockShox Deluxe Select+ (oba upraveny na 130 mm u rámů XS). Model CF7 je k dispozici v barvách Space Gray, Dystopian Green nebo Digital Cherry, váží 20,4 kg a stojí 4 849 Eur.

Více informací na www.canyon.com.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one