Z Frýdku do Místku na sdíleném elektrokole

Vyjet kopec z Frýdku do Místku bude možné i pro méně zdatné cyklisty, nebo třeba pro seniory. Ve městě si lze totiž půjčit sdílené elektrokolo, která zde právě nyní začali testovat.

Sdílená růžová kola od firmy Rekola brázdí ulice Frýdku Místku už přes rok, nyní se k nim rozhodli přibrat ještě elektrokola, díky kterým bude snažší překonávání místních kopců. Na začátku projektu se po městě rozmístilo 60 kol, které bylo možné ponechat pouze v určitých městkých částech. Kola bylo možné ponechat ve vybraných klasických stojanech. Město provoz kol dotuje, 15 minut jízdy je zdarma. Nyní se ve městě nabízejí také elektrokola, a to pět kusů, které jsou rozmístění ve centru města. To v Deníku vysvětlil Pavel Osina, vedoucí magistrátního odboru územního rozvoje a stavebního řádu: „Kdybychom zónu udělali všude, dostupnost elektrokol by byla velmi malá a neužil by si je nikdo. Pokud se elektrokola osvědčí, je možné, že budou v příštím roce v provozu ve větším počtu, případně i ve větší zóně.“

Za nástup platí uživatelé patnáct korun, za mkinutu jízdy korunu. Testovací provoz bude probíhat do konce listopadu, poté město vyhodnotí, zda chce pokračovat dále. Sdílená kola se doposud ve Frýdku Místku setkala s velkým zájmem, bohužel je velmi často ničili vandalové.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one