Rikša a další elektrokola v Otaslavicích

Zajímavou výstavu elektrokol s možností osobně vyzkoušet jízdu na některém z testovacích modelů připravila redakce časopisu Electric Bike Action u příležitosti akce hody v moravské obci Otaslavice. Kromě ukázky různých elektrokol měli návštěvníci hodů možnost projet se exkluzivní dvojmístnou elektrickou rikšou nizozemské značky Van Raam.

Tu organizátorovi a vydavateli časopisu Ondřeji Vysypalovi zapůjčila nezisková organizace Kolem na kole v Mladé Boleslavi. Rikša bytelné konstrukce má hmotnost necelých 100 kilogramů, nosnost zadní pozice řidiče je až 120 kg a nosnost široké a pohodlné přední dvojmístné lavice až 200 kg. Jako pohon slouží zadní nábojový motor, baterie je umístěna v zadním nosiči a dá se nabíjet na kole anebo vyjmutá kdekoli jinde. Snadné nastupování cestujícím zajistí sklopná podnožka a pasažéři jsou připoutání bezpečnostními pásy a před nepřízní počasí chráněni sklopnou stříškou. Komunikace mezi řidičem a posádkou probíhá za jízdy a hlas je dobře slyšet.

Díky odpružení je jízda komfortní a jako optimální, příjemná a bezpečná se osvědčila rychlost kolem 15 kilometrů za hodinu. Na rikše se zkrátka nepospíchá, ale pasažéři se kochají krajinou, nechají si čechrat vlasy větrem a pokud chtějí, mohou mezi sebou i s řidičem komunikovat. Řidič rikši šlape a jeho energie je podpořena také elektromotorem. Jízda je tichá a rikša se ovládá lehce a bezpečně. Nechybí jedna parkovací brzda a také výkonné kotoučové brzdy. Při nepřízni počasí a dešti slouží k perfektní ochraně před nečistotami dostatečně široké a dlouhé blatníky s dobrým krytím.

K vidění na stánku časopisu byla dále také dvě skládací elektrokola značky Tern od dovozce Azub z Uherského Brodu. Stejná firma také vyrábí lehokola a lehotříkolky vlastní konstrukce a jeden model Azub Ti-Fly 26 byl také k vidění i vyzkoušení. Návštěvníci též projevili zájem o svezení na elektrokolech domácí značky Lectron, vybraných záměrně s nízkým nástupem pro snadné nasedání a také se zadním pohonem pro dojíždění spíše na kratší vzdálenosti.

Akce se vydařila a během celé neděle vládlo i přes pesimistickou předpověď nakonec příjemné a místy i polojasné počasí. Zájem o svezení projevili návštěvníci nejen z Otaslavic, ale také z okolních obcí, a to bez rozdílu věku. Mladší nadšení fandové elektrokol si nejvíce půjčovali skládací elektrokola a také unikátní lehotříkolku Azub se středovým motorem.

Play Video
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one