Testovali jsme u Ebike Partners

Letos zjara nově otevřená speciálka na elektrokola Ebike Partners v Příbrami na předposlední květnový víkend nachystala pro své zákazníky velkolepý testovací den. Připravila flotilu testovaček Haibike a Rock Machine a také vyznačený okruh s nabídkou různých typů terénu přímo v sousedství showroomu.

Od značky Haibike bylo možné projet většinou atraktivní celoodpružené modely s motory Yamaha a Bosch, ale i jedno elektrokolo s nízkým nástupem a také trekkingový model. Značka Rock Machine byla prezentována v nepřehlédnutelném venkovním stanu u prodejny a k otestování nabídla pevné i celoodpružené modely s motory Shimano a také pár novinek na letošní sezonu se středovými pohony Bosch.

ZÁZEMÍ A POČASÍ NA JEDNIČKU

Kromě perfektního technického zázemí přispívalo ke zdaru akce také připravené občerstvení a dobrá nálada. I letošní celkem proměnlivé a dlouhodobě „aprílové“ počasí se tentokrát umoudřilo (až na ten vítr) a svítilo slunce. Podmáčenost a bahnitost některých cest trochu omezily možnost testování (přeci jenom jsem nechtěl každý e-bike po krátké vyjížďce vracet jako po řádění v nedalekém brdském tankodromu), ale podařilo se mi najít zajímavé úseky.

BOSCH, YAMAHA I SHIMANO

Celoodpružené modely německé značky Haibike zde byly v cenové hladině 140-172 000 Kč, takže už opravdu kvalitní stroje. Ty s motory Yamaha disponovaly také karbonovými rámy. Byl jsem velmi rád za možnost v klidu a podrobně vyzkoušet motor Yamaha v kombinaci s karbonovým rámem a špičkovým odpružením Fox Kashima se zdvihy odpružení 160 mm (jednalo se o topmodel s motorem Yamaha, a sice Haibike AllMtn 7) za 172 500 Kč. Toto kolo bylo ve verzi mullet, to znamená přední kolo s průměrem 29“ a zadní kolo o průměru 27,5“, pochopitelně s plusovými, tedy širšími pneumatikami. Také jsem se projel na modelu Haibike FullNine 10 na 29“ kolech s hliníkovým rámem se zdvihy 140 mm. Tento stroj měl motor Bosch Performance CX s řazením SLX/XT a čtyřpístkové brzdy Shimano XT (cenovka stroje 159 000 Kč). Motor Bosch důvěrně znám, ale není nad to vyzkoušet ho i ve spojení s jiným strojem.

Značka Rock Machine se prezentovala především horskými modely s novými motory Shimano EP8. Já jsem vyzkoušel nejdražší z testovaných modelů (druhý nejvyšší model značky v nabídce), a sice Rock Machine Blizzard INT e70-297 s prodejní cenou 125 000 Kč a s promakaným odpružením DVO, a to včetně zadního pružinového tlumiče. Jedná se o enduro se zdvihy 160/140 mm. Kola jsou mullet (tedy 29“ vpředu a 27,5“ vzadu), stejně jako u endurek Haibiku s Yamahou.

OKRUH AŽ NA SVATOU HORU

Takže jsem měl možnost vyzkoušet tři různé modely se třemi různými pohony a pořádně je prověřit na stejných úsecích. Po dohodě s organizátory jsem si na tento svůj test popojel trochu dál, a sice až na Svatou horu nad městem. Zde jsem měl možnost fotit, kochat se. S každou testovačkou jsem tak ujel shodnou, zhruba osmikilometrovou trasu. Seznámení se s projevem a chováním různých motorů považuju za prvotřídní zkušenost, a to nejen pro novináře a nadšence do elektrokol, ale zejména pro každého nového potenciálního zákazníka, který teprve při vyzkoušení elektrokola zjistí, co mu nejvíce sedí a jaký motor je pro jeho potřeby a styl ten nejvhodnější.

V prodejně Ebike Partners je možné zakoupit kromě značek Rock Machine a Haibike i elektrokola Ghost, Lapierre, Raymon a Winora. Více na www.ebikepartners.cz.

Text: Karel Kolečko, foto: autor

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one