Česká elektrokola Freebike budou k vidění v centru Londýna

Kromě finských Helsinek, kanadské Kelowny a slovenské Trnavy je můžete potkávat také v ulicích Prahy. Řeč je o sdílených elektrokolech české společnosti Freebike, které se nyní podařilo dosáhnout dalšího velkého úspěchu. Freebike zvítězil ve veřejné soutěži a získal bikesharingovou exkluzivitu pro nejužší centrum britského Londýna.

Společnost Freebike, jejíž mateřskou firmou je český Homeport, byla až donedávna známá především v zahraničí. Zakladatelem Homeportu je Brit Charles Butler, který dlouhodobě žije a podniká právě v České republice. Není se proto čemu divit, že když londýnská radnice vypsala veřejnou soutěž na zajištění bikesharingu v ulicích nejužšího centra města, tedy v takzvaném City of London, byla česká společnost jedním z prvních a nutno podotknout také nejvážnějších zájemců. V nabité konkurenci, ve které nechyběla taková jména, jako je Uber či Lime, se česká společnost dokázala prosadit a v tendru nakonec po zásluze zvítězila.

V City of London, čtvrti s necelými deseti tisíci stálých obyvatel a rozlohou ani ne tři čtvereční kilometry, pracuje každý den na tři sta tisíc zaměstnanců. To je hlavním důvodem, proč je  tato lokalita pro bikesharingové společnosti z celého světa tolik lákavá. Freebike bude v tomto místě provazovat tři stovky elektrokol a za deset minut jízdy si bude účtovat celou jednu libru. Oficiální spuštění bikesharingu je naplánováno na středu dvanáctého června. Zájemci si kola budou moci vyzvednout v centru města, jejich odstavení pak bude možné také v přilehlých čtvrtích Camden, Hackney a Islington. Více na www.homeport.cz.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email
Vytisknout

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Informace na našem webu jsou pro všechny zdarma, oproti tomu magazín je zpoplatněn. Můžete si ho tedy objednat pohodlně až do vaší schránky formou předplatného tištěné verze anebo do vašeho počítače, tabletu či chytrého telefonu.

E-bike od a do z

Doporučujeme

RoadCycling.cz

roadcycling.cz

electricbikers.cz

Mitsubishi Motors

https://www.mitsubishi-motors.cz

www.repase-aku.cz

https://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-jizdnich-kol

PowerBox.one

www.powerbox.one